پمپ به کار گرفته شده در موتورخانه ها از نوع سیرکولاتور خطی می باشد. این پمپ ها از گروه پمپ های سانتریفیوژ است. دور موتور در این نوع الکتروپمپ ها 1500 تا 3000 می باشد، و یکی از مزیت های مهم این پمپ ها این است، که کم ترین میزان انرژی را مصرف می کنند. موتورخانه ساختمان به عنوان یکی از مهم ترین بخش تاسیسات مکانیکی به شمار می رود، و اصلی ترین و مهم ترین تجهیزات ساختمانی اعم از مخازن تحت فشار آب، پمپ ها، دیگ مشعل، منابع کویلی و… را در خود نگه می دارد. موتورخانه حتماً باید در قسمتی نصب شود، که نزدیک به پرمصرف ترین قسمت ساختمان باشد، و مکانی مرتفع حدود 2 متر برای آن انتخاب شود، تا تجهیزات مختلف موتورخانه اعم از پمپ های آب و مخزن در آن به راحتی قرار بگیرند، و عبور تجهیزات، سرویس و تعمیر آن ها راحت تر انجام شود. پمپ یکی از اجزای موتورخانه است.
به منظور استفاده از خدمات نصب، تعمیر و سرویس موتورخانه با بیتا سرویس تماس بگیرید.
خرید و قیمت پمپ شوفاژ
قیمت پمپ موتورخانه از جمله پمپ شوفاژ که جهت تأمین آب داغ در سیستم های گرمایشی برندهای مختلف استفاده می شود، با توجه به قدرت موتور، میزان آبدهی پمپ، قطر دهانه ورودی و خروجی پمپ سیرکوله و... متغیر خواهد بود.
جهت انتخاب و خرید آسان پمپ موتورخانه شوفاژ اول باید برند و ظرفیت مورد نیاز خود را تعیین کنید. هم چنین می توانید برای انتخاب راحت تر و مناسب این محصول با بیتا سرویس تماس گرفته، و پس از کسب اطلاعات مورد نیاز در مورد پمپ ها، محصول مد نظر خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید.
برای استفاده از خدمات نصب پمپ سیرکولاتور با بیتا سرویس تماس بگیرید.
انواع پمپ در موتورخانه
پمپ های موتورخانه در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند. پمپ های موتورخانه ای که به آن ها پمپ سیرکولاتور هم گفته می شود. از لحاظ مقدار آبدهی و مقدار فشار پمپ به دسته بندی زیر تقسیم می شوند:
- پمپ های جریانی با قدرت کم
- پمپ های موتورخانه با قدرت زیاد
- پمپ های خطی و پمپ های زمینی
پمپ های سیرکولاتور خطی در خط لوله قرار می گیرند، و ورودی و خروجی پمپ ها نسبت به یک دیگر در یک راستا قرار دارد. این پمپ ها جهت چرخش و به گردش آب در درون یک مدار بسته و سیستم گرمایشی موتورخانه و شوفاژ به کار می رود. پمپ های موتورخانه ای که از نوع خطی می باشند، و در دو مدل کوپلینگ دار و بدون کوپلینگ طراحی و تولید می شوند.
پمپ های سیرکولاتور زمینی مقدار آبدهی و هد بالاتر و بیشتری را دارند. برای نصب این پمپ ها هم با توجه به این که وزن بالایی دارند، حتماً باید روی زمین یا پایه مخصوص خود قرار بگیرند. برای استفاده از خدمات راه اندازی موتورخانه با بیتا سرویس تماس بگیرید.
پمپ سیرکولاتور موتورخانه (قیمت و انواع پمپ سیرکولاتور)
پمپ سیرکولاتور موتورخانه جهت گردش یک سیال درون یک سیکل بسته مورد استفاده قرار می گیرند. از این پمپ ها معمولاً جهت تأمین آب داغ در سیستم های گرمایشی مرکزی و منطقه ای و گردش آب در سیستم های آب گرم خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. این پمپ ها در دو مدل بدنه استیل و بدنه چدن طراحی و جز پمپ های سانتریفیوژ می باشند. از این پمپ ها معمولاً برای سیرکوله کردن آب استفاده می شود، و می توانند سیالات تا دمای 100 تا 130 درجه سانتی گراد را پمپاژ کنند.
انواع پمپ سیرکولاتور
از جمله مدل های محبوب این محصولات می توان به این موارد اشاره نمود:
پمپ سیرکولاتور خطی
پمپ سیرکولاتور خطی بر روی مدار نصب می شود. این مدل از پمپ ها می توانند تک قلو، دو قلو و تک دور یا چند دور باشند. این پمپ ها در گروه پمپ های سانتریفیوژ قرار دارند، و در دو نوع و قیمت متفاوت تولید می شوند.
مکش از ته (زمینی)
در گنجایش های بالا پمپ و الکتروپمپ سنگین می شود، و دیگر مدار توانایی تحمل وزن بالا را ندارند. در این مواقع آن را بر روی شاسی روی زمین قرار می دهند، و از لرزه گیرهایی برای کاهش ارتعاشات استفاده می شود.
ویژگی های پمپ سیرکولاتور
- جنس بدنه: چدن، استیل
- جنس پروانه: چدن، استیل، برنج
- رده انرژی: A و B
- نوع برق مصرفی: تک فاز و سه فاز
- دور الکتروموترو پمپ: 1500 و 3000
- کارکرد بسیار کم صدا
- سایز پمپ: از 0.5 تا 6 اینچ
- در دو نوع با واسطه (کوپلینگ دار) و اتاترم (موتور خشک و بدون واسطه)
کاربری پمپ سیرکولاتور خطی
- پمپ شوفاژ
- پمپ پکیج
- پمپ استخر
- جهت پمپاژ سیالات شیمیایی و سیستم های شست و شوی صنعتی از الکتروپمپ با جنس بدنه و پروانه استیل استفاده می شود.
- سیستم شست و شوی صنعتی با آب داغ
- سیستم گرمایشی خانگی و صنعتی
کاربرد انواع پمپ سیرکولاتور
این محصولات دارای کاربردهای مختلفی می باشند:
- پمپ برگشت آب گرم مصرفی: برای این که آب گرم در نزدیک ترین نقطه در دسترس افراد ساکن ساختمان باشد، باید حتماً باید از پمپ استفاده شود، تا آب گرم درون مخزن و لوله ها را به گردش درآورد.
- پمپ گردش آب شوفاژ: پمپ گردش آب شوفاژ جهت گردش آب گرم در سیستم آب گرم خانگی و سیستم گرمایش مرکزی مورد استفاده قرار می گیرند.
- پمپ آب گرم: از مبدل حرارتی جهت تأمین آب گرم استفاده می شود.
قبل از خرید پمپ سیرکولاتور باید به نکات مختلفی اعم از انواع، نحوه عملکرد، ساختار، برند، قیمت و... توجه داشته باشید. هر چقدر کیفیت مواد اولیه ی به کار گرفته شده در تولید این پمپ بهتر باشد، باعث می شود، تا عمر محصول طولانی تر شود. یکی دیگر از مواردی که در تعیین قیمت پمپ سیرکولاتور تأثیرگذار است، برند پمپ می باشد. برندهایی که عرضه کننده ی این محصولات می باشند، راندمان کاری بالا و گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش، قیمت محصولات خود را تعیین می کند. هم چنین قدرت، عملکرد، جنس پمپ ها در تعیین قیمت تأثیرگذار خواهند بود.
نصب پمپ
طریقه ی نصب پمپ ها با توجه به این که از پمپ ها برای چه موردی استفاده می شود، با چه مقدار دبی و چه مقدار فشاری مورد استفاده قرار می گیرند، متفاوت خواهد بود. هنگام نصب پمپ ها به نکات زیر حتماً باید توجه کنید.
- نحوه ی قرارگیری پمپ نسبت به خط لوله باید در مسیر جریان باشد.
- جهت کم تر کردن پدیده کاویتاسیون در پمپ و ایجاد خوردگی پروانه باید طول مسیر لوله کشی، تعداد زانویی ها و اتصالات را کاهش داد.
- پیش از شروع به راه اندازی پمپ سیرکولاتور حتماً باید هواگیری شود.
قیمت نصب پمپ موتورخانه با توجه به این که چه اقداماتی جهت اجرای فونداسیون و قرار دادن تاسیسات ساختمان انجام می شود، لوله کشی آب گرم و سرد، نصب مخزن، نصب مشعل الکتریکی یا گازی روی آن تعیین می شود. از دیگر عواملی که ممکن است، بر روی قیمت نصب تأثیرگذار باشد، شامل روندهای ایمنی یا عایق بندی دیوارها و کف، عایق بندی لوله ها و اتصالات و... می باشد.
تعمیر و سرویس پمپ آب موتورخانه
بیشتر افرادی که در ساختمان های مسکونی زندگی می کنند، زمانی اقدام به تعمیر و سرویس پمپ آب موتورخانه می کنند، که می خواهند از سیستم گرمایشی استفاده کنند. انجام این اقدامات باعث بالا رفتن راندمان کاری و افزایش طول عمر پمپ موتورخانه خواهد شد.
از جمله مشکلات که ممکن است، برای پمپ موتورخانه اتفاق بیوفتد، شامل:
- قطع و وصل شدن پمپ
- وجود موانع مختلف برای ورود آب
- چسبیدن پکینگ به قطعات درونی پمپ موتورخانه
- خارج شد پروانه از بالانس
- تاب برداشتن محور
- تراز نبود کوپلینگ
- وارد شدن فشار از لوله ها به دهانه پمپ موتورخانه
- خرابی کوپلینگ
- گرفتگی صافی لوله کشی
- گردش اشتباه پمپ
- نیاز پمپ به هواگیری
تعمیر پمپ آب موتورخانه
نگهداری و تعمیر پمپ آب موتورخانه ها و تأسیسات گرمایشی و سرمایشی شامل دو مورد زیر می باشد:
- تعمیر پمپ آب موتورخانه
- سرویس پمپ آب موتورخانه
در بیشتر موارد زمانی که مشکلاتی در پمپ آب موتورخانه به وجود می آید، می توان با سرویس کردن پمپ آب آن را برطرف کرد. در صورتی باید نسبت به تعمیر و یا عوض کردن پمپ اقدام کنید، که پمپ آب به طور کامل از کار بیفتد. مشکلاتی مانند خرابی برد پمپ آب، تاب برداشتن محور یا ایجاد آسیب های فیزیکی با تعمیر آن بخش حل خواهد شد.
تعمیر پمپ آب سیرکولاتور به چه صورت انجام می گیرد؟
پمپ آب سیرکولاتور نوعی پمپ های جریانی می باشند، که وظیفه ی انتقال سیال گرم شده توسط دیگ فولادی یا سیال چدنی را برعهده دارند. پس در صورت تعمیر و رفع مشکلات آن می توانید به افزایش راندمان کاری پمپ کمک کنید. تعمیر پمپ آب سیروکولاتور موتورخانه که به آن تعمیر پمپ آب برگشتی گفته می شود، با عیب یابی و رفع عیب این وسیله انجام خواهد شد.
سرویس پمپ آب موتورخانه
در صورتی که در فواصل زمانی مشخص به صورت منظم و مرتب نسبت به بررسی پمپ موتورخانه اقدام کنید، باعث می شود، تا بتوانید مشکلات و نواقص به وجود آمده برای پمپ را زودتر تشخیص دهید، و هزینه ی سرویس را کم تر کنید.
در صورت به وجود آمدن مشکلات زیر سرویس پمپ آب موتورخانه باید انجام شود.
- کم شدن فشار آب پمپ موتورخانه
- تراز نبودن کوپلینگ پمپ
- وجود ارتعاش و سر و صدای غیرمعمولی در پمپ آب
- قطع و وصل شدن مکرر و بیش از حد پمپ آب
- بر عکس شدن جریان آب به خاطر این که پروانه پمپ در جهت مناسب نمی چرخد.
- عدم آب بندی صحیح پمپ و نشت آب
- وجود مواد زائد در صافی پمپ و بسته شدن آن
- به هم خوردن بالانس پروانه پمپ به خاطر وجود مواد و قطعات شناور در آب
سرویس پمپ آب موتورخانه برای جلوگیری از خرابی ها و آسیب های شدید و جلوگیری از نیاز پمپ آب به تعمیر انجام می شود. در صورتی که سرویس پمپ آب به درستی و به موقع انجام نشود، پمپ آب برای افزایش بهره وری و بهبود عملکرد در سیستم آبرسانی نیاز به تعمیر سریع خواهد داشت.
نکات مهم در سرویس و تعمیر پمپ آب موتورخانه
جهت نگهداری و سرویس پمپ باید به نکات مهم زیر توجه کنید.
- پمپ آب و دیگر قطعات موتورخانه به هیچ عنوان نباید هنگام سرویس کردن بی مورد دستکاری شوند.
- هنگام سرویس و تعمیر قطعات مختلف موتورخانه بهتر است، خلاصه ای از نحوه ی کار خود تهیه کنید، تا در سرویس های بعدی با مشکلی رو به رو نشوید.
- بهتر است، در فواصل زمانی مشخص پمپ های آب و مخازن در موتورخانه ها را بررسی کنید، تا بتوانید از به وجود آمدن مشکلات جلوگیری کنید.
- نگهداری و سرویس را با توجه به نکاتی که در دفترچه ی راهنمای نوشته شده است، انجام دهید.
معرفی اجزای موتورخانه
موتورخانه برای کارکرد صحیح نیاز به قسمت های مختلفی می باشد که به صورت هماهنگ با یکدیگر کار می کنند. از جمله مهم ترین قسمت های موتورخانه می توان به این موارد اشاره نمود:
دیگ (بویلر)
گرمای مورد نیاز ساختمان ها توسط دیگ ها تأمین می شود. دیگ های شوفاژخانه در دو مدل دیگ چدنی و یا دیگ فولادی طراحی و تولید می شوند. بویلرهای چدنی به صورت قطعه قطعه و قابلیت تحمل فشار پایین را دارند. قیمت دیگ چدنی نسبت به دیگ های فولادی ارزان تر می باشد.
مشعل
مشعل مولد حرارتی سیستم حرارت مرکزی می باشد. این وسیله شعله را در خود ایجاد می کند، و با دمیدن آن در داخل دیگ سبب گرم شدن آب درون بویلر تا زمان رسیدن به دمای مورد نظر می شود.
آبگرمکن
در داخل موتورخانه دو مدل آب وجود دارد، یکی آب سیاه و غیرقابل آشامیدنی و دیگری آب بهداشتی می باشد، که از طریق شیرآلات مثل شیر آب گرم در آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. هم چنین برای این که آب مصرفی در داخل شوفاژخانه گرم شود، از دو منبع زیر استفاده خواهد شد.
منبع کویل دار
منبع کویل دار به عنوان یکی از اجزای مهم شوفاژخانه می باشد، که از آن برای گرم کردن آب مصرفی ساختمان های مسکونی استفاده می شود. نحوه ی کار این منبع به این صورت می باشد، که حجم زیادی از آب گرم تولید شده در دیگ در داخل
آن وجود داشته، و زمانی که این آب از داخل کویل منبع عبور می کند، کویل مسی حرارت آب گرم دیگ را به آب مصرفی می دهد، تا از خروجی منبع کویل دار به سمت مصرفی ها هدایت شود. برای خرید انواع منبع موتورخانه با بیتا سرویس تماس بگیرید.
منبع دوجداره
منبع دوجداره یکی دیگر از دستگاه های گرم کننده آب مصرفی ساختمان های مسکونی می باشد. این منبع دو جداره داخلی و بیرونی دارد، که آب گرم دیگ در جداره بیرونی و آب مصرفی در جداره داخلی آن قرار می گیرند، و با منتقل شدن گرما از آب دیگ آب مصرفی گرم می شود.
مبدل صفحه ای
اگر از مبدل صفحه ای به عنوان آبگرمکن در شوفاژخانه استفاده شود، آب گرم مصرفی و آب گرم دیگ موتورخانه از دو مسیر جداگانه وارد مبدل شده، و بدون برخورد مستقیم با یک دیگر و از طریق تبادل همرفتی صفحات نازک در مبدل انتقال حرارت انجام می شود.
پمپ ها
در سیستم موتورخانه های ساختمان های مسکونی از دو نوع پمپ تأمین فشار و پمپ سیرکولاسیون استفاده می شود. در صورتی که ساختمان مد نظر شما بیشتر از 10 طبقه داشته باشد، و فشار آب شهری قادر به رساندن آب پرفشار به طبقات بالای ساختمان را نداشته باشد، از بوستر پمپ یا پمپ تأمین فشار در شوفاژخانه استفاده می شود.
از پمپ های سیرکولاسیون فقط برای چرخش آب و افزایش انتقال حرارت در سیستم شوفاژخانه استفاده می شود، و نقشی در تولید فشار ندارند. به همین خاطر پمپ های سیرکولاسیون باید همیشه روشن باشند، و در مسیر برگشت نصب می شوند.
منبع انبساط
در صورتی که آب حرارت بالایی داشته باشد، به حجم آن اضافه می شود، به همین خاطر از وسیله ای به نام منبع انبساط جهت دفع حجم افزوده شده آب گرم استفاده می شود، تا کاهش و افزایش حجم آب کنترل شود. این وسیله در دو مدل منبع انبساط باز و منبع انبساط بسته وجود دارد.
چیلر
در صورتی که بخواهیم از سیستم موتورخانه برای تولید سرمایش ساختمان استفاده کنیم، احتیاج به چیلر داریم. از این وسیله می توان برای تولید آب سرد استفاده کنید. چیلرها در دو نوع چیلر جذبی و چیلر تراکمی وجود دارند.