سقف کشسان چاپی یا پرینتی که به اون سقف چاپی هم گفته میشه از سقف های کاذبی هست که استفاده از اون به تازگی اوج گرفته. شاید بشه گفت دلیل این اوجگیری، طرح های زیبای اون و سرعت اجرا و سایر برتری های این سقف نسبت به رقباش باشه.

بطور کلی سقف کشسان در دو نوع کشسان باریسول و چاپی شناخته میشه، که در این مقاله میخوام در مورد سقف کشسان چاپی صحبت کنم.

سقف کشسان چاپی یا پرینتی چیه؟

با چاپ طرح روی متریال سقف کشسان، سقف کشسان چاپی یا پرینتی درست میشه. برای تهیه این سقف کاذب، اول یه طرحی رو انتخاب میکنی. این طرح میتونه کهکشانی، آسمان مجازی، سه بعدی، منظره و هر طرح دلخواهی که میخواهی باشه. طرح انتخابی توسط دستگاه چاپ میشه و بعد از نصب، به حالت نهایی خودش میرسه.

چرا سقف کشسان چاپی پرطرفدار شده؟

سقف کشسان چاپی مزیت هایی داره که باعث شده به سرعت بتونه طرفدارهای خودش رو پیدا کنه. در ادامه میخوام چند تا از مزیت های این سقف کاذب رو معرفی کنم.

1. تمام مزیت های سقف کشسان ساده رو داره

در مقاله «سقف کشسان چیست؟» مزایا و معایب سقف کشسان ساده معرفی شده.

این مزیت ها شامل سرعت بالای اجرا، آسانی نصب، بازگشت به حالت اولیه و … هست. همونطور که گفتم، سقف کشسان چاپی هم تمام این قابلیت ها رو داره.

2. تنوع طرح هاش زیاده

تنوع در طرح و رنگ برای این نوع سقف کاذب، باعث میشه استفاده از سقف کشسان چاپی در دکور داخلی افزایش پیدا کنه و مناسب برای انواع خاص دکوراسیون داخلی باشه؛ از طرح های کلاسیک گرفته تا طرح های فانتزی و مدرن، حتی سه بعدی.

3. طرح چاپیِ یکدستی داره

برخلاف آسمان مجازی و طلق های پلکسی گلَس، سقف کشسان چاپی طرح چاپ یکدستی داره و از تایل ریز یا درشت تشکیل نمیشه. همین خصوصیت باعث میشه نمای کلی سقف پیوسته باشه و سازه سقف کشسان چاپی، تاثیری در نمای اون نداشته باشه.

4. حتی بدون نورپردازی هم قابل اجراست

طرح های سقف کشسان چاپی، گاهی میتونه بهتر از اون چیزی باشه که تصور میکنی! استفاده از طرح های بدون نور، سرعت اجرای سقف چاپی رو بالا میبره و میتونه حتی بدون حضور نور هم زیبایی رو به دکور اضافه کنه و هم زمان و هزینه اجرای کمتری داشته باشه؛ چی از این بهتر؟!

همیشه برای شناخت درست حسابی نسبت به هر متریالی و در نتیجه انتخاب عاقلانه، باید در کنار مزایای اون متریال معایبش رو هم بشناسیم. پس حالا که از خوبی‌های سقف کشسان چاپی گفتم، بریم معایبش رو هم ببینیم دیگه…

 

معایب سقف چاپی چیه؟

هرچند سقف کشسان چاپی یا همون سقف چاپی مزیت های زیادی داره، از طرفی معایب اون رو هم نمیشه نادیده گرفت. با در نظر گرفتن معایب سقف چاپی میشه توازنی بین مزایا و معایب در نظر گرفت و این سقف کاذب رو با سایر سقف های کاذب و حتی سقف کشسان ساده مقایسه کرد.

1. همه معایب سقف کشسان ساده رو داره

معایبی که استفاده از سقف کشسان داره و نوع چاپیِ اون هم از این معایب مستثنا نیست؛ شامل قیمت بالا، مصرف انرژی زیاد و مواردی از این قبیل هست.

2. چاپ طرح ممکنه کیفیت متریال کشسان رو کاهش بده

فرآیند چاپ روی متریال کشسان توسط دستگاه مخصوص اون انجام میشه. جدا از اشکالاتی که ممکنه یه دستگاه خراب به متریال وارد کنه، خود فرآیند چاپ باعث تضعیف متریال کشسان میشه.

البته این موضوع خیلی نگران کننده نیست ولی باز هم در بین معایب این نوع سقف کشسان قرار میگیره.

3. کیفیت چاپ و وضوح تصویر

این دوتا موضوع رو به این خاطر یه جا آوردم چون اثر هردوی اونها یکی هست؛ چاپ بی کیفیت تصویر!!!

به این فکر کن که قراره یه عکس روی یه پارچه بزرگ چاپ بشه. اولین چیزی که چالش ایجاد میکنه کیفیت چاپ دستگاه چاپگر هست. آیا دستگاه میتونه چاپ رو کامل انجام بده؟ یا ممکنه در بعضی نقاط، اشتباه چاپ کنه و از رنگ های دیگه ای استفاده کنه؟ و یا حتی چاپ نکنه؟

اما مهم تر از اون کیفیت عکسی هست که قراره چاپ بشه. عکس استفاده شده باید حداقل پیکسل مورد نیاز دستگاه چاپ رو داشته باشه تا فرآیند چاپ صحیح انجام بشه. میدونم خیلی تخصصی شد ولی این رو بدون که هر عکسی که انتخاب کردی حتما به عنوان طرح روی متریال کشسان استفاده نمیشه!! و باید از نظر کیفیت یه حداقل‌هایی رو داشته باشه.

4.  محدودیت های دستگاه چاپ

همونطور که در قسمت قبل گفتم، یکی از محدودیت های دستگاه چاپ انتخاب عکس هست که اون عکس باید پیش نیازهای دستگاه رو داشته باشه. ولی از طرفی عرض چاپِ دستگاه هم خیلی مهمه و تاثیر زیادی در طرح های استفاده شده میذاره.

 

دستگاه هایی که در بازار موجوده دارای عرض چاپ های 3.20 متر و 5.20 متر داره. بعضی از مجری ها با دستگاه های با نهایت عرض 3.20 متر کار میکنن و بعضی هم با دستگاه های با نهایت عرض 5.20 متر کار میکنن.

این موضوع به این معنا هست که برای یه فضای با عرض بیشتر از این مقدارها باید از جوش در وسط یا گوشه های کار استفاده بشه. هرچند سعی میکنن این تغییر خیلی محسوس نباشه ولی امکان ایجاد خطا در این مرحله زیاده.

قیمت سقف کشسان چاپی چطور محاسبه میشه؟

قیمت سقف کشسان چاپی به سه بخش تقسیم میشه:

  • هزینه متریال
  • هزینه چاپ
  • هزینه نورپردازی

هزینه های متریال و چاپ جدا هست؛ ولی معمولا بعضی از سقف های کشسان از قبل چاپ شده هستن و در هنگام خرید هزینه هردو پرداخت میشه.